Az írástudók álruhása

Napi_5_kv

Napi_5_kv

Egy felmondás margójára

2013. január 05. - napi_5_kv

D_TOTH_KRISZTA_2.jpgGratulálok, Kriszta. Nem vagyok tisztában döntésed teljes motivációs hátterével, csak büfépletykákból értesültem, hogy nagyon ki vagy bukva. Bevallom, én is kilettem volna, ha az én nevem lett volna a Te székedre írva és azzal kellett volna szembesülnöm, hogy a vendég, akit behívtam felvételre és ott ül már a sminkszobában, nem jöhet be beszélgetni, mert „fentről” leszólt „valaki”. Vagy, hogy a produkciót, amit már rögzítettél és megvágtál a saját szád íze és a szakma sztenderdjei szerint, „felsőbb utasításra” ki kell dobni a műsorból.

Hónapok óta figyelem a DTK-t és nem mondom, hogy nem voltak vele gondjaim az elején. Nehezen találtad meg a helyed, görcsös voltál, amin nem is csodálkozom, hiszen egyik pillanatról a másikra váltottál, a hírolvasás teljesen kötött műfaját cserélted egy sokkal oldottabbra. Aztán ez az egész elkezdett jól állni Neked. Fellazultál, belaktad magad körül a teret és csillogni kezdtél, majd ragyogni. Folyamatosan ragyogni.

Ez volt az, ami ott tartott a képernyő előtt. Amikor megérkezett Fábry, hirtelen látható lett a két műsor közötti különbség – ott volt a kiégett, megfáradt showman, önmaga árnyéka és Te, a friss, sziporkázó „show woman” – és ezt meglátta a közönség is. Nagyon is meglátta. Azok, akik még kitartottak az úgynevezett közszolgálati televíziónál, ítéletet hirdettek az adásaitok alkalmával, és szavaztak a távkapcsolóval. Te a közszolgálati televízió egyik versenyképes arca maradtál, annak ellenére, hogy társaiddal – Gundellel, Csiszárral, Jakupcsekkel – nagyon nehéz volt a dolgotok. Ugyanis ami nincs, azt nem lehet megszorozni. Ha nincs nézettsége a csatornának, csak szakmailag teljesen dilettánsok képesek azt gondolni, hogy egyik pillanatról a másikra lesz pusztán attól, hogy kidobnak néhány óriásplakátot és összevágnak néhány on-air promót. A folyamatos, emelkedő nézettséghez hitelesség kell és érdekes, szórakoztató produkciók. Abban a kloákában, amit mostanában közszolgálati televíziózásnak neveznek, mindkettő hiánycikk.

Egy normális ország normális köztévéjében összetették volna a kezüket az okosok és csendesen hálát adtak volna, hogy a váltáskor egy ilyen arc, mint Te, kitalálja, hogy showműsort vezetne. Fellélegeztek és alád pakoltak volna minden eszközt –  pénzt, paripát, szakembereket –, hogy amit csinálsz, csináld minél jobban. És szurkoltak volna, mert az ő érdekük is, hogy sikerüljön a műsorod. Ha bejön, azzal az adásnappal nem nagyon kell már törődni – eléje lehet pakolni valami felhozó szösszenetet, utána meg valami levezetőt, az ideológiai maszlagot meg elpaterolni egy külön erre a célra szolgáló sávba, ha már követelmény. De nem ezt tették. Igazi dilettáns módjára elkezdtek belepofázni abba, amit csinálsz és a maguk suta, korlátolt módján elkövettek mindent, hogy bukjon a műsorod, ahelyett, hogy fejlesztették volna. A költségvetést olyan, eleve döglött formátumokra tartalékolták, mint a Hacktion, amit harmadszori újraélesztés után sem kapcsoltak le a vastüdőről vagy a Marslakók, amiről már fogantatása pillanatában nyilvánvaló volt, hogy szörnyszülött lesz belőle. Most nem jönnék azzal, hogy egy normális csatornán mit lehetett volna összehozni ebből a pármilliárd-párszázmillióból. De ami megbocsáthatatlan: nem tanultak a hibáikból. Hiába bukott meg egyik után a másik produkció – itt még sorolhatnám a címeket – nem látták be, hogy a nézettség feltornázásának a legbiztosabb módja az építkezés. Mindig sokkal könnyebb tovább építeni valami meglévőt, mint milliárdokat ölni olyan dolgokba, amelyek már papíron sem működnek. A Te műsorodra építhettek volna.

Bevallom, én már korábban felmondtam volna – nagyjából akkor, amikor először küldték haza vendégemet a sminkből. Tudom, kívülről belepofázni könnyű – ha nem Rólad lenne szó, itt most a „fasz” és „csalán” szavak szerepelnének –, de megértem, hogy ragaszkodtál a műsorhoz. Mint kotlós a csibéire, vigyáztál a nehezen összeválogatott, gyakran emberfelettit teljesítő stábodra és tudom, hogy felelősséget éreztél irántuk – olyan felelősséget, amit az MTVA soha, semmilyen formában nem érez a neki dolgozók iránt.

Nem akarok sajnálkozni, mert bízom a tehetségedben. Tudom, hogy amit csinálsz, jól csinálod és azt is tudom, hogy meg fogod találni magad valahol – ha nem itt az MTV-n, akkor egy másik adón vagy otthon, gyermekeiddel. És ami a legfontosabb, boldog leszel. Boldog leszel, mert nem kell bemenned többé a Kunigunda utcába, nem kell lesütött szemmel kerülgetned Navarroékat a bejáratnál és ha arról olvasol, hogy a közmédiának megint magyarázkodni kell, mert meghamisította a valóságot, nyugodtan legyinthetsz és lelkiismeretfurdalás és szégyenkezés nélkül válthatsz csatornát.

A bejegyzés trackback címe:

https://napi-5-kv.blog.hu/api/trackback/id/tr465459278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró 2013.01.05. 13:45:16

nem az volt, hogy ez a DTK egy gerinces ember aki kilép az mtv-től ha nem kell többé a híradónak? aztán csak beült ebbe a showszékbe. hozzánemértő picsaként bénázva végig ezt a rettenet műsorát. most meg hogy innét is lapátra teszik (végre), máris megy az újabb sirám. miközben ha holnap kapna egy főzőműsort ehelyett a szar helyett, máris befogná a száját újra.

Intruder71 2013.01.05. 13:51:24

Az egész DT család nézhetetlen.

pushup 2013.01.05. 14:40:43

bocs, sosem néztem DTK-t és most nem tudom ... emlegetted itt Csiszárt, meg Jakupcseket. most a DTK tényleg velük egy kategória? mer' akkor nem kár érte

Andráska8 2013.01.05. 14:55:53

Konkrétan mi történt?

Impro 2013.01.05. 16:43:18

elég szégyen, hogy a nem tudnak megfogni. a dtk is negédes, erőltet volt (ha valóban volt, ebből a pár sorból merítve a feltevést), torz képet adva arról, hogy minden rendben van. zavart nagyon, hogy egy teljes műsort szenvedés nélkül nem bírtam volna megnézni, hamar elillant az érdeklődés, és utána maradt az szokásos kapcsolgatás, a sehol semmi. hihetetlen, hogy még a közmédia sem képes kilépni ebből a bűvkörből.

turósmácsik 2013.01.05. 18:21:07

Jó poszt, szép poszt, korrekt poszt!!!

Az MTV-ben megint nagyot hibázott valami esztelen eszetlen.
Én csak egy mezei, párdiplomás közalkalmazott vagyok, rendezett családi háttérrel, némi olvasottsággal, színházba is eljutunk még időnként, komoly zenét is hallgatunk, meg kirándulunk, meg van nagy társaságunk amiben beszélgetünk is egymással a mindenféle programokon. Így ismerjük is egymás véleményét.
Az előttem szólókkal ellentétben a DTK-t sokan szerettük és vártuk, becsültük.
Akik itt így nyilvánulnak meg, vajon miért teszik ezt? Miért alázzák meg így saját magukat az igénytelen, arrogáns hozzászólásukkal??? De tényleg??? Vannak tippjeim. Tükör, emberek, tükör!

Na szóval, a műsorért kár, hiányozni fog, de értjük, hogy ennek így kellett lennie. Fel kellett állni. És ha az MTV nem harcolt a DTK-ért, akkor így járt. Az MTV.

fandris 2013.01.05. 18:22:31

de, gyerekek a DTK már volt minden, és sehol nem volt jó. volt brüsszeli tudósító - hogy került oda?!
volt feleség, hírolvasó, shownő. be kell látni, nem jó, nem ment! baromi sokat próbálkozhatott így is.
Miért nincs az RTL, TV2-n - akárhol? ugyan már!
nem kellene ebben mást látni - nem jó! ennyi.

Intruder71 2013.01.05. 18:27:22

@turósmácsik:
"Akik itt így nyilvánulnak meg, vajon miért teszik ezt?"

Talán azért, mert ismerem? Vagy azért, mert szerintem nézhetetlen volt?
Az MTVA főkapcsolóját kéne lekapcsolni, aztán beszántani a földbe, és sóval beszórni a helyét. Abból az évi 75-80 milliárdból kb. 5 minőségi, értéket és kultúrát közvetítő csatornát lehetne fenntartani.

tesz-vesz 2013.01.05. 18:27:59

kire gondolt mikor arról beszélt hogy semmi munkával keres sokat, filipre? szerintem még jópáran vannak ilyenek minden kurzusban, de jó lenne felsorolni őket

Csont Muki 2013.01.05. 18:37:19

"...nem kell lesütött szemmel kerülgetned Navarroékat a bejáratnál...". Látszólag ez elég hosszú ideig nem okozott túlságosan nagy traumát. Azért szobrot ne állítsunk már DTK-nak.

turósmácsik 2013.01.05. 19:37:37

@Intruder71:
Hm, magadra vetted. Ha a tükör nem köp vissza, akkor oké.

Azért ha megnézed a sort, akkor sokkal inkább lejárató negatív kampányszagúak a hsz-ek, mintsem ízlésbeli vitaalapúak.

Intruder71 2013.01.05. 19:56:00

Általánosságban szóltál a negatív kritikákra, tehát részben magamra vehettem. Nem félek a tükörtől. Én nem helyezkedek, és ha hibázok, akkor beismerem. Ez a szintű ekszibicionizmus is hiányzik belőlem, ami benne és a testvérében túl erősen jelentkezik.
Igaz, hogy divat fikázni mindent, de nem lehet, hogy a negatív vélemények nagy része azért születhetett, mert a műsor tényleg csapnivaló volt?
Kriszta semmiben nem kiemelkedő. Hírolvasónak és műsorvezetőnek is gyenge.

pushup 2013.01.05. 20:15:54

@turósmácsik: az előtted szólókat említetted, hát találva érzem magam. kérdezem újra: a DTK egy kategória Csiszárral és Jakupcsekkel?

Impro 2013.01.05. 22:11:05

most akkor kötelmény egy hozzászólásban feltüntetni a családi állapotot, az eddigi tanulmányok révén szerzett papírfecniket darabra, és hogy milyen tevékenységek során szerzünk/formálunk jogot ahhoz, hogy valamiről eldöntsük jó ill. rossz.

...meg sem lepődve azon, hogy szinte mindennek ellentmondva, az ember úgy választ barátot, barátokat, hogy nagy százalékban megegyező világképpel vannak megáldva.

RAMBO 2013.01.05. 23:57:55

Adott egy nő, aki majdnem kiesett a képernyőről, annyira nem illett ilyen műsorba. Alá pakoltak mindent - de ha mondjuk a Mikrobival indítják a műsort, ő is oldottabb lett volna.

Én nem tudom, ki és miért tartja jónak ezt az műsort - szar volt végig, a kínkeserves klisékkel együtt, ahogy (Fábryt utánozva) kipróbálta a riportalanyai által hozott dolgokat, a kérdezni nem tudása ... minden. És miután mindenkit kirúgnak mellőle, ír egy levelet, kb. egy ötödik osztályos színvonalán, és vannak marhák, akik ezért hőst csinálnának belőle. LOL, így dióhéjban.

Nem, nem volt hős, egy szar műsorvezető volt, sohasem show woman. De kiderül, mit is ér: ha akkora császárság volt, amit csinált, tuti kapkodni fognak utána. Meg lennék lepve, ha így lenne.

galicius 2013.01.06. 00:04:33

Az a baj ezzel a DTK show-val,hogy nagyon gagyi.DTK nagyon erőltetett,mesterkélt,rideg.Nem neki v aló ez a műfaj.Ráadásul olyan celebeket hívott meg,akikről még azt is tudjuk,mikor pukizott.Mondjuk a többi ilyen jellegű műsorral is az a baj,hogy ugyanaz a celebtársaság pörög az összes műsorban.Nem vagyok rájuk kíváncsi sem ebben,sem másik műsorban.

Fehér Folt 2013.01.06. 00:13:58

Csak a spektrumot.

béla a görög 2013.01.06. 00:30:01

2010 előtt én a hiradóban szerettem.
2010 óta nem néztem M1-et. se.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.06. 00:36:53

Az MTV Szabadság téri székháza után, most DTK-is elvesztette. Jaj, most mi lesz?

Ki néz ma még TV-t? És közszolgálati TV-t? Na, nekik pont jó volt a DTK, az utódja, meg ugyanolyan jó lesz, csak a keddi kívánságműsor marajon meg.

tundrazuzmo (törölt) 2013.01.06. 00:43:13

Egyébként ma, a tehetségteleneket felszívó állami munkahelyeken, a kirívó tehetségtelenséget úgy lehet legjobban palástolni, hogy a kirúgott (vagy ellehetetlenített) delikvens kígyót-békát kiabál volt munkáltatójára. Az ellenzék erre testületileg mellé áll, és bevédi, és koncepciós pert kiáltanak, és ettől mindenki jól érzi magát.

Holott se a delikvens nem kirívó tehetség a képernyőn (nem ott lenne, ahol volt, ha az lenne), sem az őt védő politikus nem egy nagy tehetség (nem ott lenne, ahol van, ha az lenne)

Lrdx 2013.01.06. 00:52:29

@Intruder71: A minőségi, értéket és kultúrát közvetítő csatornákon nem lehet:

1. Hülyére lopni magad
2. Tömni a paraszt fejét demagógiával.

Hát ezért nincs beszántva. Ezért nem fogja a kormányváltó párt se beszántani.

Minden Jobbikos Büdös Zsidó Cigány 2013.01.06. 01:33:47

Nekem, mint NŐ, nagyon bejön. Sorry.
Egyébként egy bakiparádé, önmagában többórás műsort generálva.
Az RTL Klubon, mint moderatorin, tökig megfelelt; másra, a képernyőn, nem alkalmas.
[...]
Amikor megtudtam, hogy showt fog csinálni...

bretman 2013.01.06. 01:43:59

@turósmácsik:

"Akik itt így nyilvánulnak meg, vajon miért teszik ezt?"

Talán, mert ez a véleményük? Szerintem szokd meg, hogy vannak, akik mást gondolnak, mint te. Sok frusztrációtól óvod meg magad. Meg így elvárhatod azt is, hogy tiszteletben tartsák a te véleményed is. És ne írja valaki esetleg azt, hogy megalázod magad az arrogáns hozzászólásoddal...

Bicepsz Elek 2013.01.06. 02:07:59

Meg ko nezni oszt megbiralni. Bar aki a TV2 nel /RTL klubnal riporter volt, az nem jobb, mint az Obersovszky Petya!!!

www.youtube.com/watch?v=prPCACAwPgI

www.youtube.com/watch?v=H72VhDMMH2Y

www.youtube.com/watch?v=obyzxs9QoB4

www.youtube.com/watch?v=G3AEeXdoJyE

fingerbangs 2013.01.06. 02:17:16

Szerintem DTK egy aranyos lany, kepernyore valo, de csak pornofilmbe

Commandante Jayasuriya 2013.01.06. 03:15:24

D.T.Kriszta nehezen veszi tudomásul, hogy eljárt felette az idő!
Már nem ő az ügyeletes csinibaba, ezért megszűnt a kivételezés is. Ahogy korábbi "munkásságát" elnéztem, a helyes pofikán, és a gusztusos kinézeten kívül nem sok erényét tudnám felsorolni. Mostanra meg már ez is a múlté.
Mellesleg sajnálnám egy kicsit, ha összességében a DTK-ból nem csak a torz, kényszeredetten az arcára ragadt mosolyszerű vicsorgás maradt volna meg az emlékezetemben.

Ami pedig az eredetiséget, és az íráskészséget illeti, szeretnék emlékeztetni arra, hogy a mindenhez értő Krisztina brüsszeli kiruccanása után kiadott egy olyan gyermekkönyvet, amelynek a szövege, és az illusztációi szinte egy az egyben vannak átemelve, mondhatnám "schmittelve", egy angolszász írónő könyvéből.

Móg 2013.01.06. 04:38:54

Amikor az Együtt 2014 alakuló naggyűlése volt az operatőr ráközelitett D.Tóth Krisztára.Mondtam a nejemnek,hogy jól kiszúrt vele,mert ezzel vége az állásának.Persze lehet a két dolognak semmi köze egymáshoz.

A szerelő 2013.01.06. 05:01:38

A szokásos droid duma megy megint. A mellébeszélés. Az, hogy a műsor jó volt-e, kinek tetszett vagy kinek nem, az szubjektív (csak zárójelben jegyzem meg, hogy nézettségben sok már műsort lekörözött, szóval még ez "szar műsor" duma sem védhető). Ízlés kérdése. Az agymosott sereg viszont kizárólag erről beszél, holott ez pont nem releváns. Egyrészt, mert nem rúgták ki, hanem felmondott és a lényeg az egészben, hogy miért tette ezt. Na, erről nagy kuss van a birkatáborban!

Zigomer Trubahin 2013.01.06. 05:07:26

Ti csak hisztériázzatok vörös fejjel, meg kiabáljatok kígyót-békát, én most az egészséges életszemlélet jegyében csak annyit fűznék hozzá, hogy blokkolnám.

bretman 2013.01.06. 05:20:53

Én még azt tenném hozzá, hogy aki a blogja alcímének azt adja, hogy "Az írástudók felelőssége", posztjának meg azt, hogy "Egy felmondás margójára", az, baszom, ne írjon blogot. Az keresse meg a Népszabadságot, hátha még kiadják 1979-es dátummal. És akkor esetleg írhat cikket a margó felelősségéről is.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.06. 06:13:03

@fandris: Nem tudom, olvastad-e, hogy nem kirúgták, hanem felmondott és nem azért, mert "NEM MENT", hanem mert belepofáztak a műsorba és lehetetlenné tették a munkát. Miért nem tájékozódsz, mielőtt hozzászólsz?

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.06. 06:15:33

Ha annyira gagyi, szar műsor volt a DTK, akkor most új műsorok helyett miért ismétlik a régieket?

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.06. 06:49:19

Most látom csak: taratlomszolga.blog :-)) Kis odafigyeléssel bármi lehetett volna belőle.

FIDES AGITÁTOR 2013.01.06. 07:00:12

@Commandante Jayasuriya:

DTK szerintem bizonyított például az alábbi DVD-vel.
Szerintem ebből is jól él, és jól is fog élni, hiszen évente csak születik még vagy 80 000 gyermek.

4 csudajó rajzfilm
Bookline értékelés: (6 darab szavazat)
Típus: DVD
Lemezek száma: 1
Hossz: 40 perc
Hangsávok: magyar - stereo
Képformátum: 4:3 - 1.33:1
D. Tóth Krisztát a hazai nagyközönség elsősorban híradós műsorvezetőként tartja számon, ám aki figyelemmel követi a hazai könyvkiadást, annak íróként, meseíróként és Lola anyukájaként is ismerős. Lola izgalmas kalandjai most DVD-n folytatódnak, hiszen még annyi felfedeznivaló maradt!
Stahl Judit ajánlásával:
"Igyekszem a gyerekemen a lehető legkevesebbet rontani: ha tévézik, csak olyat nézzen, amitől kiegyensúlyozott, jókedvű, tisztaszívű, ember marad. Lola meséi hiteles, vidám rajzfilmek; minőségi szórakozás, amely igazi gyerekcsemege."

A lemezen található 4 mese:

1. Paracsidom kertészet
2. Legeslegjobb barátok
3. Kukasziget és palackpulcsi
4. Jövős-menős karácsony

873ujr3rk 2013.01.06. 07:25:36

@FIDES AGITÁTOR: lol. 4 csudajó rajzfilm DTK-tól Stahl Judit ajánlásával. azt hiszem ennyi elég is a témáról.

873ujr3rk 2013.01.06. 07:33:14

@turósmácsik: okhát. sztem pl mtv-be nem megyünk, de ha már valamiért ott dolgozunk és tehetségesek, jók vagyunk kb akkor lelépünk a gecibe amikor az ominózus tüntetésnemközvetítés történt.
illetve, mivel értéktelen fos / propaganda az összes, egészen régen nem nézünk már sem kereskedelmi, sem közszolgálati csatornát. megvetjük az azokban szereplőket, azokat nézőket. hányunk a velük kapcsolatos hírektől, kisszinesekről. és semennyire sem tudjuk ki a faszom az a DTK. ezért trollkodunk. illetve azt is gondoljuk h aki kurvának áll ne sírjon ha megbasszák.

FIDES AGITÁTOR 2013.01.06. 07:37:05

@873ujr3rk: Hát szerintem sem kell bántani DTK-t.
Csak jobb, mint Orbán, vagy Lázár, Kövér, Rogán együttvéve.

napról napra 2013.01.06. 07:52:23

@873ujr3rk: hogy nekem is ez volt az első reakcióm...:-)

visszatérve a témára: bevallom, nem tudom, milyen volt a műsor, egyszer-kétszer néztem bele, nekem nem tetszett. De nem ez a lényeg.
A TV vezetése előtt sok lehetőség van: ha jó a műsor, mehet tovább, ha szar, szüntesse meg, ha szar, de jó a nézettség, döntse el mi a fontos. DE egyik esetben se pofázzanak bele úgy a műsorszerkesztésbe, hogy a már behívott vendégeket küldik haza. Ez 2013-ban még Magyarországon sem illő...

Dour ® 2013.01.06. 08:15:15

Lemaradtam valamiról?
Kosztévéről már hallottam, de az MTV-ről csak ez jön be.
www.mtv.com/

Dzoltán55 2013.01.06. 08:20:09

Túl jó volt ő ebbe a 60-as,70-es évek ideológiáját képviselők által vezetett,egyébként teljesen nézhetetlen televizióba.

pjm 2013.01.06. 08:26:42

@Csont Muki: Hát igen, egy kicsit pátoszosra sikerült ez a cikk, a szoborállítást tényleg hagyjuk. A szomorú az, hogy már a DTK is ilyen cikkeket tud kiváltani. Azért a csaj zsenialitásban sehol nincs a bomberához képest, na az a nem semmi tehetség...

jog-ász 2013.01.06. 08:35:11

szerintem is nézhetetlen volt, és igen ne felejtsük, mig a kollégái a tévénél az utobbi két évben sorban álltak a felmondásukért több hullámban, olyanok akik sok évtized alatt akár képernyőn akár héttérmunkában letettek valamit, ő azért ide oda került a köztévében...akik tényleg profik azok kaptak itt ott állást, mészáros antónia arca tényleg nem tetszett a kormánynak, kapkodtak utána más csatornánál..és ne felejtsük ő mondott fel, nem pakolták utcára 100 másikkal együtt.

Unbiased 2013.01.06. 08:57:54

Azért az érdekes, hogy amikor valakit egy állami állásból kirúgnak, azonnal elkezdjük őt szentté avatni (lásd még a Nemzeti Színház esetét). Kíváncsi volnék, a blog írója hány DTK show-t nézett meg. Eddig miért nem dicsérte?
Egyébként: szinte kötelező divat szidni az MTV-t. Azok, akik ezt teszik, valószinüleg nem nézik az esti híradót, ami sokkal tárgyilagosabb, mint pl. az ATV. Elsőnek persze jön a kormány meg a Fidesz, de utána mindig ismertetik az összes ellenzéki állásfoglalást is. (Nem vagyok kormánypárti, de próbálok tárgyilagos lenni.)

Vitéz László 2013.01.06. 09:02:23

egy baja volt... hogy a fideszsebtv ben ment a műsor

a köz(gép) tv-t nagyon sokan zsigerből sem nézik...

magyar ember teli szájjal 2013.01.06. 09:03:02

Aki az állami tévéhez áll, az ne csodálkozzon, ha megb.

homeros 2013.01.06. 09:28:39

Sajnos megszűnt az egyetlen ok, amiért az MTV-re lehetett kapcsolni. Konyec filma.

BKV - Önnek megyünk 2013.01.06. 09:32:33

gondolom tartalom szolgalat bog aart lenni csak taratlomszolga-ra sikeredett :D :D jo inditas :D

Trompf 2013.01.06. 09:36:40

@Unbiased:

Egész addig amíg valaki a gonosz fidesznek, nekik (kormánynak, közintézménynek) dolgozott talpnyaló volt.

Amint felmondott, kilépett, kirúgják rögtön ballib hőssé avenzsál, és megkérdőjelezhetetlen szaktekintéllyé.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.01.06. 09:38:33

Tiltakozik a szakma Orbán új konzultációja ellen

"A társadalomnak segítenie kell az elesetteket, nem bírósággá kell válnia" – mondta a hvg.hu-nak a tervezett hajléktalanügyi konzultációval kapcsolatban Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke. A kormány decemberben jelentette be, „nemzeti konzultációt” indítanak a megyei jogú városokban a hajléktalansággal kapcsolatban, a Szeretetszolgálat vezetője szerint viszont "veszélyes" ez a felmérés, amely ellen levélben tiltakoznak a képviselőknél.

"Vannak olyan felelősségteljes döntések, amelyeket csak hozzáértők bevonásával lehet meghozni. Veszélyes útnak tartjuk, ha a társadalommal konzultálunk arról, mi legyen a sorból kilógó emberekkel” – írta a képviselőknek szóló nyílt levelében Kozmai Imre és Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, illetve alelnöke a hajléktalanproblémával kapcsolatos konzultációra utalva.

A békemenet a diákok ellen szervezkedik....van bőr a képükön?

Trompf 2013.01.06. 09:38:39

@jog-ász:
Bizonyára Navarró Balázsékra gondolsz, akiket az MSZP ültetett be a Köz-TV-hez miután kb nagyságrendileg is akkora leépítést vitt véghez, mint most a Fidesz kirúgások tekintetében, majd beültette a Köz-TV-hez saját embereit.

kritikusolvaso 2013.01.06. 09:38:56

taratlomszolga.blog?
TARATLOMSZOLGA?

Az írástudók felelőssége igaz? Nevetséges vagy...

JohnHenry 2013.01.06. 09:40:35

@városjáró: bal kézzel beírod minden blogba, közben jobb kézzel kivered? jól látom-e?

Trompf 2013.01.06. 09:40:43

@Orbán hol van, de jó végleg eltünt, vagy....?:

Az ellen a diák ellen, amelyik már diploma kezdetekor tudja, hogy nem akar diplomához jutás után 20 évből 7 évet se itthon dolgozni (röghözkötés), csupán az adófizetők pénzéből történő ingyen tanulást követeli, nekem is fenntartásaim vannak.

Vitéz László 2013.01.06. 09:43:17

@kritikusolvaso: ÉKíráshoz van szokva...

azér nem ír ÉKezetet sem... unortodox ékírás...

herkó 2013.01.06. 09:46:03

@873ujr3rk:
Abban is Bartos Erikát majmolta.

mutymurutty 2013.01.06. 09:48:49

Méghogy DTK, hehhh... Baloldali judeoliberálbolsevisisztabuziszingli.Jobb is hogy kikerült a köztévéből, mely így ismét teljeskörűen a minőségi közszolgáltatások Nemzeti műhelye lehet, mely értéket közvetít a Nemzet polgárai számára.

:-)

Vitéz László 2013.01.06. 09:49:39

@pocakos focista: így van... meg buzi is... zsidó/buzi/cigány...

ja ja... ez a lényeg...

Vitéz László 2013.01.06. 09:50:56

@pocakos focista: hejette rendes tisztességes bűntelen családos KERESZTYÉNY (k)ádert kell odatenni ! minimum DOKTORIVAL !

mutymurutty 2013.01.06. 09:50:59

@Trompf: Sajnálom Trompf, meggondoltam, mégiscsak narancsgollam vagy, sajnálom. Próbálsz úgycsinálni, mintha nem, de sajnos igen. Vegytiszta narancspropagandát nyomsz, néha árnyalva a dolgot azzal, hogy picikét szidod a narancsoldalt is. Biztos, meg lett mondva, hogy kell ilyen is. Hát igen, a hitelesség nagyon fontos, ígaz?

Trompf 2013.01.06. 09:54:59

@pocakos focista:
:)
Nem volt kétségem affelől hogy a te kritikus, és magától értetődően független értékítéleteddel ezt rögtön kiszúrod.

Igazából látva a vitádat Vitéz Lacival azt kell mondja te vagy az egyetlen hiteles kormánypárti blogger... :DDDD

Mi többiek magától értetődően droidok vagyunk, hisz kritizálni merjük az MSZP-t.

zaphodbeeb 2013.01.06. 09:55:07

A kösz(nem)TV-nél jelenleg a nézettség nem számít. Nem számít a szakmaiság sem. A költségvetés sem számít.
Ami számít: szolgálj a pénzért! És amikor nincsenek konkrét parancsok, akkor saját értelmezésük szerint szolgálnak.
Nemtom mi van éppen vele, de jó példa erre rákalja filip.

don piano 2013.01.06. 10:01:56

DTK egy szép nő, sajnos ennyi, nem több. volt egy borzalom műsora, ha valaki esetleg belefutott az absolute együgyű és full pénzszagú Lola-szériába, az meg végképp tudja, hogy máshol se nyújtott többet. Az MTV vezetésének gyökérségei megkérdőjelezhetetlenek, de a szoborállítás, ahogy ezt már mások is írták...hmmm...kínos. A posztból áradó tömény manírtól délutánra valszeg leáll az egyik vesém. Csak egy elméleti kérdés zárásként: DTK vajon gondolhatta egyetlen pillanatig is, hogy majd ő szabad kezet kap a műsorához? Szerintem arról, hogy nem, valszeg már az elejétől neki is tudnia kellett. Ettől függetlenül tényleg jöhetne a dózer a köztévére.

Trompf 2013.01.06. 10:07:01

@zaphodbeeb:
És jó példa volt erre DTK is, legalábbis jópár ballib blogger szerint, amíg Fidesz bérencként dolgozott az MTV-nél.

Egészen amíg fel nem mondott.. :DDDD

Jock Ewing 2013.01.06. 10:10:24

@zaphodbeeb:

A ker.Tv-ken csak a nézettség számít.... Ott olyan műsorok mennek, amik számomra pl. nézhetetlenek.
Az, hogy van-e szakmaiság az MTVA-ban azt csak akkor tudod eldönteni, ha szakambéli vagy. Ellenkező esetben mi fogalmad lenne róla?

Vitéz László 2013.01.06. 10:11:13

@Trompf: amugy ez kb így is van ahogy írod...

aki bent marad elvtelenül hosszuidejig arra mondhattyúk:
fides seggnyaló
aki meg kilép és otthaggya a fertőt az meg egy hős...

ez így is van...

Vitéz László 2013.01.06. 10:13:20

@Jock Ewing: :)))) ja ja... a politikához sem értünk...

a köz számára semmikép ne legyen hasznos...

amugy amikor a "nép" belepofázik arra nem szakmai jogalapja van hanem FINANSZÍROZÓI/tulajdonosi...

az adófizetők (vagyis fides általi ellopás előtti) pénzéből tartyák fenn...

Trompf 2013.01.06. 10:15:11

@Vitéz László:

Azért nem gondoltam, hogy ezt a nézetet így be is vállalja valaki..

Én becsülöm az őszinteséget, akkor is, ha rettegek attól, ami mögötte van érzelmi/értelmi szint arányban.

mutymurutty 2013.01.06. 10:20:44

@Trompf: Do most komolyan, olvasd vissza a hozzászólásaidat. Gyakorlatilag pontosan ugyanazt csinálod, mint bloggergéza, Antianyag, vagy önnekmegyünk (lehet, hogy valamelyik vagy?). Szóval felírtalak a saját kis kibaszov listámra. :-) A nemzeti oldalon úgyis nagy divat a listázgatás, nem?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.01.06. 10:21:21

Azért elég sokat lenyomott a köztévében és elég kivételezett helyzete volt ahhoz D. Tóth K.-nak hogy most hős ellenálló legyen, az újra testet öltött Zoja Koszmogyemjanszkaja...

Commandante Jayasuriya 2013.01.06. 10:32:14

@FIDES AGITÁTOR:

Ember...!
Ha nem vetted volna észre, erről beszélek!
Ennek a filmnek az alapja a Lolácskáról írott könyv, amit anno a Nők Lapja közölt le sorozat formában, és aminek szinte minden szava, de a grafikai elemei főként, hogy konkrét legyek, Lola figurája is erősen lopásgyanús. Mivel pont ugyan az.

Mellesleg a másik nagy "schmittelő"-t Stahl Jucikát, a világ szakácskönyveit saját neve alatt egyesítőjének véleményét zsinórmérceként idetolva beidézni vagy vakságot, vagy teljes szellemi leépültséget jelez.

Trompf 2013.01.06. 10:35:06

@pocakos focista:
Ezek nem oldalfüggőek.
Valakinek szüksége van listákra, ahhoz hogy meghatározza önmagát, valakivel valakikkel szemben, vagy együtt, valakinek nincs.

Nekem nincs, de cserébe sajnálom azokat akiknek van. Téged is.

Vitéz László 2013.01.06. 10:36:42

szorgos népünk már győzött !

grízbegisztán független nemzeti rádiója...

illusztráációkkal

www.youtube.com/watch?v=inKWjpacnNA

drzsivago 2013.01.06. 10:45:17

Borbás Marcsit a köztévébe!!!!!!!
Alig látom, mióta lezajlott a fülkeforradalom.
Szombatonként is csak két műsora van főidőben.

Ja Kudlik Julit is el tudnám képzelni.

Van még valaki, aki nem kapott műsort a szolgálataiért.

Ja, most jut eszembe, hogy a Mágát meg a Kapocs Zsókát is alig látom.....

din viesel (törölt) 2013.01.06. 10:47:19

@Trompf: +1

amuyg hova tunt a masik ket-feltunoen egybites-"hihetetlen demokrata,felvilagosult,europeer,szolas es szabadsagvedo fotroll,a hertelendi meg a nemecsek???
:)

szita zita 2013.01.06. 10:57:43

A kérdés nem az, hogy jó volt e a DTK, vagy sem. Ízlés kérdése! Szerintem nézhetetlen volt, hasonlóan a többi show-hoz. Hanem, hogy minden megmondtak e neki a Tv vezetői, hogy mit tehet, és mit nem.
Persze van itt egy érdekes kérdés: aki fizet, az ugat! És ez mindenre igaz, még a jelenlegi köztévére is. De azért egy újabb fordulattal kell mégis élnem!
Mégpedig azzal, hogy ez KÖZTÉVÉ lenne, vagy mi, nem pedig párttévé. Tehát világos elvek, lefektetett KÖZ-Érdek alapján kellene működnie...mert ugye mégis csak KÖZ-pénzből megy az egész cucc!
Tehát lehet és kell is elvek, értékek alapján....hangsúlyozom nem párt érdekek alapján Köz-Tv-t Csinálni ! (Vagy nem kell, és akkor legalább megmarad néhány tízmilliárd) De mivel itt nálunk van...nekünk ezzel kell főzni (és együtt élni).
A tv hibázott...mert ha kirúgja, mivel 1. szar a műsor, nem nézett, vagy 2. mert megsérti a Köz-érdeket a DTK (pl. obszcén, rasszista, elfogult stb.) akkor az jogos lett volna. De nem ez történt! Hanem seggnyaló, pártkatonák, hozzá nem értő szerkesztők megint csontig akartak Orbánéknak nyalni! Holnap lehet még gombot is varrnak....(mint a klasszikus viccben sz...ny...gombot varrok!)

czjanos 2013.01.06. 11:01:20

Szigorúan a "helyzetről": mintegy két éve már, hogy csak a Forma 1 versenyein nézem az M1-et. Így DTK műsorát sem láttam, azt nem is minősíthetem. Azonban DTK-nak tudnia kellett, hogy mihez (kihez) adta a nevét. Ezért nem rajta sajnálkozom, hanem sokkal inkább a tovább csorbuló demokrácián.

mutymurutty 2013.01.06. 11:11:01

@Trompf: Olyan édes az a burkolt felsőbbrendűség, amivel az embereket kezeled a nicked mögül. Ha van alapja ennek a felsőbbrendűségnek, akkor büszke lehetsz, ha nincs, akkor én is sajnállak, mert ha ebben a stílusban kommunikálsz mindig, akkor valószínűleg még azok is nevetnek rajtad a hátad mögött, akiket barátaidnak tartasz. Persze gondolom azért (is) jársz a blogokba, mert itt megengedheted magadnak azt a stílust, amit a való életben nem mersz. Gondolkozz el rajta, hogy miért van erre igényed! Hol csúszhattál el?

Balazs 1988 2013.01.06. 11:12:06

Én nem értem, mi ez a hisztéria itt. Szerintem D. Tóth Kriszta egy tehetséges hölgy, de egyáltalán nem értek azzal egyet, hogy ennyi show műsor legyen a közszolgálati tv ben.

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.01.06. 11:12:15

@Unbiased: Nem tudom elégszer elmondani, nem rúgták ki. A műsor ismétléseit láthatod is a tévén. Ő mondott fel. Csak a tényszerűség kedvéért.

kennyking 2013.01.06. 11:40:16

" Egy normális ország normális köztévéjében összetették volna a kezüket az okosok és csendesen hálát adtak volna, hogy a váltáskor egy ilyen arc, mint Te, kitalálja, hogy showműsort vezetne. "
Erre nem vennék mérget.Vagy csak mást értünk normális ország alatt.

cialci 2013.01.06. 12:12:36

Egy pillanatra álljunk meg.
Elolvastam a kommenteket, azt nem értek semmit.

"A DTK a médiaszolgáltatási alap belső gyártásában készült, nem úgy, mint a többi nagy produkció, a Magyarország, szeretlek!, a Maradj talpon!, a Marslakók vagy a Fábry, amelyeket külső cégek szállítanak be a közmédiának. A műsorkészítő stáb jelentős csökkentése azért is meglepő volt, mert a show átlagosan 500 ezer nézőt vonzott a képernyők elé, ez az egyik legsikeresebb belső produkciója a köztévének."

forrás:szorakozas.msn.mainap.hu/mozi-tv/felmondott-d-toth-kriszta-vege-a-dtk-shownak-45131

Érdemes elolvasni ,még ha bulvár is..

További kellemes napot!

wicha 2013.01.06. 12:26:19

@tundrazuzmo: én szoktam közszolgálati tévét nézni és megmondom őszintén, egyik oldalról nagyon pozitívan kikupálódott! A kulturális-hagyományőrző vonal üdítő (pl. Borvacsora, Négy szellem, MüPa-A38 közvetítések), ez jó irányba terel(né) az adókat.Ugyanakkor onnantól kezdve, hogy a napi dolgok bejönnek, egy minden tekintetben dilettáns és gusztustalan adót látok.

Egyszer láttam kb 10 percet a DTK-ból, hát gagyi volt, egyáltalán nem sajnálom, hogy vége. Ugyanakkor azt is megértem, hogy a napi politikai érdekek miatt sem lehetett semmi értékeset alkotni, még ha az igény meg is lett volna rá (bár nem tudom, hogy ez az igény mennyire volt meg).

Szóval véleményem szerint az irány nem lenne rossz, de az érdekeket és a politikát tűzzel-vassal kellene kiírtani az MTV-ből.

Deres 2013.01.06. 12:30:08

Nem nézünk orbántévét.
Nem nézünk orbántévét.
Nem nézünk orbántévét.
Nem nézünk orbántévét.

szintén senki 2013.01.06. 19:38:41

Sajnos nincs nézhető egyéniség a médiában sehol bájgúnár DTK se nem egyéniség, se jó dumája nincs se nem igazán értelmes ki a f....t érdekel mégis? Ha valaki tudna nyelveket és megnézne egy amerikai showműsort akár, lenne összehasonlítási alap. A baj hogy ezt eddig sokan nem vették észre hogy tré. A még nagyobb baj, hogy az én pénzemből keresnek jól a DTK-k. A görény kereskedelmi csatornás sztárokról meg jobb nem beszélni. Azok állnak képernyőre akiknek ráfér a képükre nem szégyellik primitívségüket vegye már észre valaki könyörgök!

Commandante Jayasuriya 2013.01.07. 04:23:50

@Balazs 1988:

Megmondanád miben tehetséges?
Esetleg az oboázásban, vagy a lovacskázásban?

A többiről ne is beszéljünk, mert az csak 18+ karikával futhatna.

TG3D 2013.01.07. 09:22:55

Egyáltalán nem tehetséges, a műsora szörnyű volt. Aki meg Somát behívja bármilyen műsorba az még nem is kreatív hanem ízléstelen.
A filmgyártás úgy működik, hogy aki a produkciót pénzeli az szabja meg a feltételeket. Csodálkozott, hogy beleszólnak a munkájába? Hírolvasóként talán azt a hírt olvasta fel amelyiket akarta? Biztosan azt amelyiket a hírszerkesztő elé tett.
A köztévét lehet fikázni, filipezni meg orbánozni, de közpénzből működtetik és ezért mindig az aktuális kormánynak kell nyalniuk. Ez a működési szabályzat része.
süti beállítások módosítása