Az írástudók álruhása

Napi_5_kv

Napi_5_kv

"Szinergiák kihasználása, hatékonyságnövelés és költségcsökkentés"

2015. december 24. - napi_5_kv

Lehetne sajnálni Jakupcsek Gabriellát, de nem sajnálom. Sándor Erzsi véleményével értek egyet, aki ezt írja: „egyetlen könnyem sincs Jakupcsek felbontott exkluzív szerződése miatt. Ő az MTVA-ba szerződött azokhoz, akik most végkielégítéssel kifizetik és visszafoglalkoztatják az eddig is külső gyártásban készülő műsorban. (tévedhetek, de szarok rá) Ha akkor nem rendült meg, amikor a Ridikül elindult a DTK kiciánozott helyén, ha akkor nem rendült meg, amikor megérkezett az MTVA-ba és elfogadta a feltételeiket, a vendéglistákat, azokat, akiket letiltottak onnan, akkor most nincs miért. Kedves barátaim kíméljetek meg a könnyeitektől.” Elintézhetnők azzal, hogy aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók, na.

jaku.jpgAz már más kérdés, hogy milyenek ezek a disznók. A hasonlatnál maradva: az MTVA egy olyan ól, amelyben az egyik vezető ártánynak immár állandó és hivatalos eposzi jelzője a hírhamisító, ez azért már messzemenő következtetésekre adhat alkalmat.

Most nem is boncolgatnám, milyen érzés szorgos fogaskerékként kattogni ebben a különös gépezetben, tekintettel arra, hogy a helyzet – mármint a gépezet valósághoz való viszonya nem látszik javulni. Hírhamisító, és kész, én pedig egy hírhamisítónak dolgozom – ezt több száz, sőt ezer ember mondhatja el magáról nap, mint nap karikás szemmel a Kunigunda utcai mosdók tükrébe meredve.

Ezzel az akcióval nem kevesebb derült ki, hogy Papp Dániel nem csak kiváló vezető, zseniális stratéga, hanem jelentős szakmai talentum is, aki a maga csalhatatlan és megkérdőjelezhetetlen módján felvétel közben hívatta be a Ridikül és a Magyarország szeretlek emblematikus faarcát, hogy közölje vele a karácsonyi meglepetést.

jaku2.jpg

Ne feledjük, hogy egy 2016. végéig berendelt sorozat több napos felvételi processzusának elején jártunk: diszponálva volt a stáb, a díszlet, a stúdió, a közönség, a vendégek – és ketyegett az ezzel járó költség. Egy hűvös vérprofi megvárta volna, amíg elkészülnek a felvéltelek és csak akkor adja át a felmondólevelet. Itt nem ez történt, Jakupcsek összeroppant, olyan állapotba került, hogy nem tudta folytatni a felvételt – dőlt a napi diszpó és a másnapi is. Ha valaki összeírná, ezzel az ügyes gesztussal mekkorát bukott az MTVA, gyaníthatóan kicsit magasabb összeg jönne ki, mint amennyit a műsorvezető bérköltségének a habonyista gyártócégre való átszármaztatásával spórolni szándékoztak.

Ez a történet legkevésbé Jakupcsek Gabrielláról szól. Sokkal inkább az MTVA dilettáns vezetőinek gondolkodásmódjáról, operációs praktikáiról valamint az ezekkel okozott lelki és anyagi károkról.

Vendégposzt

A bejegyzés trackback címe:

https://napi-5-kv.blog.hu/api/trackback/id/tr858195118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.12.24. 08:38:08

Jakupcseket mint embert, talán sajnálom.
Viszont mint tévést... amikor először láttam, azt hittem, részegen ment dolgozni. Azóta is felfordul a gyomrom, valahányszor meglátom a képernyőn.

röf 2015.12.24. 11:45:58

Az rendben van, hogy a szerző gyomra forog az MTV-től.
Az enyém meg a sajnált détótkrisztyinkától forgott, meg a kereskedelminek mondott agyzsugorító förmedvényektől forog.
Felőlem a sportadókon kívül meg is szüntethetnék az összes többit.

//VV\ 2015.12.24. 12:18:50

2013-ban együtt repülhettem madame fennhordott orr-al azaz Jakupcsekkel. Egyiptomba vitt az utunk, történetesen mellettem volt egy szinész, aki eléggé ismert, és sok mindent tett már le az asztalra. Jakupcsek le se nézett a "pór" népre, csak fennhordott orral járt-kelt. Aki meg megismerte a szinészt, és megszólította, meglepődve tapasztalta, hogy mindenkihez volt egy jó szava, mosolygott, stb... Ezek miatt az emberi vonások miatt remélem, hogy Jakupcseken kívül a többi ilyen attitűdű emberke is megkapja a magáét...

Balt 2015.12.24. 13:11:08

Kiafaszomaza Sándor erzsi?

vackor1 2015.12.24. 13:23:09

A cikkben írt belső dolgokat nem tudom, nem látok bele az MTV működésébe - természetesen én is hallom/olvasom/látom a történéseket, amikről még véleményem is van, de az más történet - , Jakupcsek Gabriellát személyesen nem ismerem, így emberként véleményt sem mondok róla, mivel nem szakmám így a munkáját sem tudom megítélni, maradnak a szubjektív benyomások - valószínűleg mint a hozzászólok 99%-nak - , az meg nem kell, hogy másokat érdekeljen, de ami miatt nem gondolom, hogy sajnálni kellene az két dolog :

egyrészt amennyit egy év alatt keresett - valószínűleg -, annyit nagyon-nagyon sok , összehasonlíthatatlanul rosszabb körülmények között és nehezebb munkát végző ember nem keres egy évtized alatt sem, és mivel nem egy éve kap ilyen pénzt , kell , hogy legyen bőven félretett pénze, talán már nem is szükséges dolgoznia többet az életben, ( legalábbis ha okosan bánt a vagyonával )
másrészt a kapcsolati tőkéjével is meg tudja oldani, hogy hasonló dologgal tudjon továbbra is foglalkozni , gyaníthatóan hasonló javadalmazásért.
Véleményem szerint tehát nem történt semmi tragédia az életében , ami a jövőjét veszélyeztetné , ellentétben rengeteg más emberrel, akiknél a munka elvesztése akár a létezését sodorhatja veszélybe és minden bizonnyal sokkal nehezebben tud ismét elhelyezkedni - esetleg csak sokkal rosszabb helyen, mint az előző munkája volt - , hiszen nem olyanok a lehetőségei , mint a cikk alanyának .
Nos, én ezért nem sajnálom se Jakupcsek Gabriellát se a hozzá hasonló embereket.

Mindenkinek áldott, békés Ünnepet kívánok !

önhordó 2015.12.24. 13:35:52

Sándor Erzsi for President

áasdklfjáasn 2015.12.24. 13:45:10

Jakupcseknél tehetségtelenebb és ellenszenvesebb embert ritkán látni képernyőn.

Én örülök, hogy kirúgták, rég ki kellett volna.
(És arról, hogy mekkora seggnyaló, még egy szót sem szóltam. Meg arról sem, hogy egy időben a mirigyes Sipos Peti dugta, fene a gusztusát, mert Jakupcsek közelről minimum 60-nak néz ki.)

Célkereszt 2015.12.24. 13:57:06

Sajnos az utóbbi 4 -5 évben nem nézek m1-t. Így nem is tudok hozzászólni az ügyhöz.:-))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.12.24. 14:22:03

Beállt a "gonosz" szolgálatába, nem sejtette, hogy ezek semmit se fognak nézni? Mit hitt? Majd korrektek lesznek vele?
Nem sajnálom én sem. Aki kiszolgálja a romlott bandát, az magát szívatja meg.

Montana13 2015.12.24. 14:53:58

@Célkereszt: Miért kell azt közölni, hogy nem tudsz hozzászólni? Most ezt írja még meg a további 9 millió magyar is? Vagy azzal dicsekszel, hogy nem nézel tévét? Gratulálok, ne is nézd, nem jó az!

Merlot 2015.12.24. 15:34:50

Ne bántsátok már a gaz imperialistaballibsigyalázó Danikát!
Mindennek oka van.
Esetében az a sajnálatos hálószoba titok kiszivárogtatás, hogy nem áll már fel a farkinca, ezért kénytelen más élvezeteket hajszolni, mint a nőjének punciját.
És...megtalálta!
Jól meghamisított egy hírt. Mi történt? Ilyen és ehhez hasonló blogokban baszogatták érte. (Óh, talmi siker!) Ám mi történt a főnöke irodájában? Előléptették. Bezonyám!
Ettől máris elélvezett.
- Ugye, hogy megérte? - mondogatta magában kéjesen.
Mivel a "szagterületén" szabad kezet kapott - rábízták a legmocskosabb teendőket - ővé lehetett a munkahelyi kirúgások közlése, úgy szembe, pacekba.
Amikor pl. behívatta a Redikül műsorvezetőjét és közölte vele, meglátva annak hamuszínűre váltott arcát, villámgyorsan felállt a nőre immunis farka, és megint csak elévezett.

Hát nem szánandó az ilyen ártány?!

belekotty 2015.12.24. 15:38:59

"
Tök sötét lett Zalaegerszeg egyes részein, mióta beüzemelték az új LED-lámpás közvilágítást. A gyalogosok este nem látnak a járdákon, és a kerékpárutak is veszélyessé váltak, mert az új lámpák az úttestre koncentrálják a fényt. Az új technológiát mindenféle próba nélkül rendelte meg a város az akkor még a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségében lévő Elios Innovatív Zrt.-től. 1 milliárd forintot költöttek EU-s pénzből, de aztán újabb pénzek kellettek, hogy a lakossági panaszok miatt javítsanak a helyzeten.

Áprilisban építette ki Zalaegerszegen az új LED-es közvilágítást az Elios Innovatív Zrt. Orbán Viktor vejének cége két nyertes uniós pályázat keretéből indíthatta el a beruházást. Az összesen 1 milliárdos összeg 15 százalékát pedig a városnak kellett önerőből finanszíroznia."

szamaritánus 2015.12.24. 16:21:56

@belekotty: mi a probléma vele, hülye gyerek?
Boldog karit btw!

2015.12.24. 17:22:49

@röf: Lord Remote Control seperc megoldja a problémádat

Punxsutawney Mormota 2015.12.24. 18:35:58

@//VV//: Nem Jakupcsek volt az, aki Frei nyomdokába szeretett volna lépni és 8-10 évvel ezelőtt megpróbált szívszorító, együttérző riportokat készíteni egy afrikai faluról falubó? Az együttérzés olyan jól sikerült, hogy nem vette le, hanem a hajába tolta a Gucci napszemüvegét, amelynek árából kb. 3 hónapig lehetne etetni, taníttatni az ottani kölyköket. Nálam Jakupcsek ott vágta el magát...
Természetesen sajnálom, ha valaki elveszti a munkáját, különösen gyomorforgató, ha valaki így veszti el - de naponta magyarok százait rúgják ki hasonló körülmények között, akik tizedannyit (sem) kerestek, mint Ő.

micsoda? 2015.12.24. 18:50:08

"Ez a történet legkevésbé Jakupcsek Gabrielláról szól. " Részben igen, mert érzéketlen a napi dolgok iránt, különben nem tette volna közhírré, hogy mennyire sajnálatraméltó. Elfelejtette mondani, hogy másfél millió a havi fixe. Buta volt, és ne csodálkozzon ha nem kap műsort.

Dugovics Tifusz 2015.12.25. 01:24:13

gabi ideg összeroppanást kapott? Örülhetne, hogy eddig s ennyiért dolgozhatott....

Van még pár száz ezer ember, kik tized ennyiért gürcöltek s simán, csöndben "így jártak"!

gabi majd dolgozik a vajda új tv-jénél. De, ha nem, ÉN akkor sem sajnálom.

belekotty 2015.12.25. 06:24:17

@szamaritánus: Mi van faszfej? Nem ismered endike múltját? :-)) Vagy csak a másik nickje vagy?

Netuddki. 2015.12.25. 10:12:10

@belekotty: Aktivitásuk alapján egyik kretén se érdemes arra, hogy foglalkozz velük...

inebhedj - szerintem 2015.12.25. 11:28:56

Nekem ez olyan, mint a 90-es évek eleji rádiós / tévés leépítési hullám. Több ezres szimpátia tüntetések, elnyomás- és diktatúra-ellenes. lángoló forradalmi hevület az alig 300 (sokuk esetében minden médiumból és csapból is folyó, illetve igen nagyvonalúan felülfizetett) médiamunkás mellett - valahogy az akkoriban és előtte elbocsátott több ezer újságíró, több tíz-, százezer nem újságíró viszont nem érintette meg a (korabeli) demokratikus néplelket (sem).

szevabá 2015.12.25. 11:43:09

a disznók a disznót is megeszik....

tyutyu1 2015.12.25. 12:42:09

@belekotty:

Latod, ma is erdemes volt felkelned hogy egy jot orbanozhass, ettöl indulsz be, ez ad eröt, ez eltet egesz nap es ha elfaradsz megint orbanozol (mint az alkisz aki idönkent meghuzza az uveget) hogy tovabb tudjon letezni...

medium size devil 2015.12.25. 12:47:45

@vackor1: Aha, tehat aki evekig jol keresett es jo kapcsolatrendszert epitett ki (velhetoen mindketto mogott az van, hogy jol a szakmajaban) azt nem kell sajnalni, nyugodtan ki lehet rugni a picsaba, hiszen BIZTOS megszedte mar magat, stb., sajnaljuk inkabb a valodi csorokat akiket tenyleg foldhoz vag az elbocsajtas. Kedves Olvasok! A laposhomloku mucsai szarmagyar prototipus egyik megnyilvanulasat hallottak: irigyseg, ostobasag, altalanositas, informaciok megfelelo ertelmezesi kepessegenek hianya, hianyzo tenyek helyettesitese rosszindulatu feltetelezessel, stb. Remelem megerem, hogy ez a korcs fajta felszivodik a picsaba es egy gen darab se marad belole a Karpat-medenceben.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.12.25. 12:49:55

A nemzetmentő kormány az amelyik megmenti a hazát a liberalizmus és a homoklobbi karmaiból, amelyeket a tőkepénzes imperialista bankárok támogatnak.
Blogom, amely intellektuális világítótoronyként fénylik a neten, közírói munkásságomnak köszönhetően, segít ki titeket ebből a ballib sötétségből.

medium size devil 2015.12.25. 12:50:11

@inebhedj - szerintem: Meg mondj egy-ket suletlenseget aminek semmi koze a realitasokhoz..

Afrika steht an der Elbe 2015.12.25. 16:48:14

Minden idők egyik legtehetségtelenebb televíziós személyisége. Csoda, hogy eddig húzta.

áasdklfjáasn 2015.12.25. 16:48:14

@medium size devil:
Ha láttad már Jakupcseket bármikor, kurvára lejön, hogy NEM jó a szakmájában.
Egy tehetségtelen mízs picsa.
Már rég ki kellett volna rúgni a picsába, sőt, fel sem kellett volna venni.

Már minden helyet megjárt, sehol sem állta meg a helyét.

medium size devil 2015.12.25. 17:23:12

@áasdklfjáasn: Nem egy szuletett poengyaros az teny de szerintem nem tehetsegtelen. Amugy nem ez volt a lenyege a kritikamnak.

belekotty 2015.12.25. 20:33:55

@tyutyu1: Csak idéztem egy cikket te faszfej!

tyutyu1 2015.12.25. 23:16:18

@belekotty:

Csak idéztem egy cikket te faszfej! - irtad nekem.....

1. Probalj a temahoz szolni ha nem esik nehezedre....

2. Te mindenkinek beszologatsz ? ...ahogy olvasom a többi irasodat...

3. Igy beszelsz otthon a csaladoddal is ? ? ? ...es Ök mit szolnak ehhez ?

Neked is Kellemes Unnepeket...

belekotty 2015.12.26. 06:06:14

@tyutyu1: Figyelj te faszkalap! A cikkből vett idézet qrvára passzol az úgynevezett költség csökkentéshez. Látom előkaptál egy tartalék nicket. :-))
Ez látszik is a tevékenységedből. Meg látom nics magyar karakterkészleted se. Számítógépet mikor tanulsz meg használni, kis köcsög?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.12.26. 10:29:16

@tyutyu1: imádnivaló, ahogy a takonygerincedet reklámozod. :D

tyutyu1 2015.12.26. 12:30:03

@belekotty:

Latom hogy nagyon ingerult vagy..talan a Jezuska nem hozott neked amit szerettel volna?
Ha meg ideges vagy igyal vizet es ha nagyon ideges vagy akkor igyal sok vizet...

vackor1 2015.12.26. 15:17:56

na, izé, azaz..ez itt a megszólítás helye, de én retardált csak "valakit" tudok megszólítani, "valamit" nem annyira .. igaz nem is írok semmit, tehát mehet.. :))

Ha lenne kedvem válaszolni, az valószínűleg valami olyasmi lenne, hogy te minden bizonnyal ismered személyesen Jakupcsek Gabriellát, plusz a szakmai munkáját is meg tudod ítélni - bár a "vélhetően" szó nekem azt jelenti , hogy fogalmad sincs semmiről, de azért kinyilatkoztatsz.. -.
Ami biztos ; engem nem ismersz, semmit nem tudsz rólam, de azért vindikálod magadnak a jogot, hogy megmondd a tutit. Nos tedd, ez engem nem zavar , még csak nem is minősít.. .) ( mármint természetesen engem )

Nézzük:

- "laposhomloku mucsai szarmagyar" ... :)) erre még a nem reagáláson belül sem reagálnék , max. ajánlanék egy nyelv- és illemtannal foglalkozó könyvet egy IGAZI, NAGY, MÉLYMAGYARNAK ... :))

-ostobaság : ezt se cáfolni, se megerősíteni nem tisztem, de az biztos , hogy én nem személyeskedtem vele szemben sem, nem minősítettem se emberileg se szakmailag , csupán azt mondtam, ami BIZTOS, nevezetesen, hogy igen , jól megszedhette magát ha volt esze.

- irigység : ez gondolom az anyagi részére vonatkozott, hiszen nem tudod mennyi idős vagyok, azaz irigyelhetem-e a korát , egészséges vagyok-e , hogy az esetleges egészségét irigyeljem..
nos - kedves izé -, jelzem, hogy a telefonomban biztos, hogy több névjegy van ,mint az övében, rendelkezem kapcsolatokkal én is és , hogy az anyagi részbe is bele tudj majd kötni a nem kért válaszodban ( amire itt jelzem, hogy nem fogom elolvasni, távol állnak tőlem az ilyenek és így még ennyire sem fogok nem-válaszolni ) : ha van pár száz milliód - igen, jól olvastad -, akkor megveheted a cégem Pest igen-igen belvárosában árult ingatlanját a szintén piacra tett egyik siófoki ingatlanommal együtt.
Ennyire kell irigyelnem az általam nem is ismert, csupán vélelmezett anyagi helyzetét.

Mi van még? általánosítás.. aha, pont te írod ezt? :) Aztán értelmezési képesség hiánya? Mit értelmeztem rosszul a cikkel kapcsolatban? Rosszindulatú feltételezés? Hol olvastál a hsz-emben ilyet ? Még rólad sem feltételezem, hogy két tányér elmosása közben írtad ezt nekem , az ékezet nélküli gépeden vélelmezhetően valahol külhonban Karácsony ünnepén is, irigységből ? , ostobaságból ? , de az biztos, hogy felesleges személyeskedésből, hiszen én nem bántottam JG-át ,nem írtam róla valótlan, személyeskedő dolgokat , pont, hogy azt írtam, hogy nem tudok róla semmit, csak napok óta azt, hogy kirúgtak egy jó körülmények között élő embert, aki ezt kezelni tudja és meg fogja oldani, nem okoz problémát neki, ellentétben rengeteg emberrel , akikről semmit nem tudok se én se te.. ( bár ebben lehet tévedek, elhiszem, hogy te mindent tudsz, az etalon is te vagy )

Tudod, nagyon örülnék ha te és a hozzád hasonlók - akik nem látják meg egy cikk nem direkt mondanivalóját ( nem csodálkozom, ehhez kellene valami képesség ) , nem tudnak EMBEREK lenni és esetleg a tényleg bajban lévőkkel kis empátiát tanúsítani , ha már segíteni semmit nem segítenek másoknak, viszont bármivel kapcsolatban tudnak személyeskedni , ami nem olyan nehéz, ész nem sok kell hozzá - alkotnának egy zárt közösséget, hamar megoldódna az ilyenekkel kapcsolatos problémája a társadalomnak az életképtelenségük okán ..

Aztán lehet azt is írnám, hogy személyeskedni a buta , önálló gondolatok és érvek nélküli emberek szoktak, az olyanok meg nem szalonképesek az én köreimben..

Végezetül feltehetően én is hasonló jókat kívánnék a kedves non plus ultra-nak.. :))

De az igazság az, hogy nem akarok reagálni , mert én nem szoktam párbajt vívni fegyvertelennel.. Szellemit sem.. :))
( tartok tőle, hogy nem is értenéd ezt , amennyiben leírnám, így nem is teszem... ) :))))

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.12.26. 15:27:47

@tyutyu1: a tahóságod és a gerinctelenséged, hogy még a nikked sem mered vállalni.

tyutyu1 2015.12.26. 18:49:27

@Hóhér az utolsó barátod:

" imádnivaló, ahogy a takonygerincedet reklámozod"
"a tahóságod és a gerinctelenséged, hogy még a nikked sem mered vállalni"

Elnezest, erti valaki hogy ez a retardalt , kiteritett, budös bunko gyöker mit akar mondani, közölni velem ? ? ? Mert sajnos en nem vagyok kepben.... Hol kapcsolodik ez a Jakupcsek beirashoz ?

Mielött hazamesz mosd ki a szadat es szepen köszönjel otthon a csaladnak...

De azert Neked is Kellemes Unnepeket (ha neked ez a kellemes amikor ilyeneket irsz...).

Dugovics Tifusz 2015.12.29. 00:08:38

töröltétek a szösszenetemet?!

Dugovics Tifusz 2015.12.29. 09:15:44

NA UGYE! maradhat a királyiban gabika. Itt is min 50% írta,hogy nem fog neki hiányoznia gabika....

Én azt, hogy nem kell sajnálni s nem is sajnálom! Itt a példa, hogy NEM is kell sajnálni a gabika féléket!!!

inebhedj - szerintem 2016.01.23. 17:03:48

@medium size devil:

Évtizedes hasonlatomra adott reakciódból úgy érzem a realitással folytatott küzdelemben még nálamnál is rosszabbul állsz testvérem az urbanitásban, de ez a hátrány az idő múlásával jobbára magától is csökken. ;)
süti beállítások módosítása